Programok

A balatoni fürdési lehetőség mellett úszómedence kényezteti Vendégeinket. A medence 0,60 m-s vizében a kisebbek pancsolnak és élvezik az ide érkező csúszdát. A 60 m2 1,20 m mély vízben gyerekek, felnőttek úsznak, fürödnek és masszírozzák magukat a nyakzuhannyal.

A campingből kerékpárúton is megközelíthető a 20 km-re fekvő Keszthely, látványosságaival és nyüzsgő piaci vásáraival turisták kedvenc helye. Keszthelytől 3 km-re van Európa legnagyobb termálvizes tava, a híres Héviz Gyógytermálfürdő.

 

A campingünkhöz legközelebb 10 km-re fekvő város Tapolca, a vizek városa, élénk kereskedelmi központ. Európában egyedülálló Tavas Barlangjával és annak gyógyhatásával nyújt enyhülést a különböző légúti megbetegedésben szenvedők részére.

jó időben

Zalaegerszeg élményfürdő

Zalaegerszeg aquaparkja, az AquaCity több mint 6000 m² vízfelülettel és tíz óriáscsúszdával várja a vízi élmények szerelmeseit a strandszezonban. Az AquaCity 7,5 hektár területen, Közép-Európa legnagyobb víztömegével, 6000 m2 vízfelülettel várja a fürdőzőket. Próbálja ki a tíz óriáscsúszda egyikét, vagy akár az összeset. Merüljön el az ország legnagyobb hullámmedencéjében, ringatózzon matraccal vagy anélkül a lassú folyó lágy sodrásán, tegye próbára bátorságát az ugrómedencében, vagy a mászó falon, relaxáljon a jakuzzi medencék valamelyikében, vagy hűtse le magát a strandmedencében.
További információ

Keszthely festetics kastély

A Festetics-kastély Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke. Építése még a 18. század közepén kezdődött el, ám csak az 1880-as években, nagyszabású átépítés és bővítés után nyerte el végleges formáját. A város minden évben több kulturális eseménynek ad helyet, amelyek egy részét a Festetics-kastély dísztermében szervezik. Önálló kongresszusi központtal és színházzal rendelkezik.
További információ

Szigliget vár

Immáron 750 éves múltra tekint vissza Magyarország egyik leglátogatottabb és méltán népszerű vára, a Szigligeti vár, a Balaton északi partján. Délen a Balaton partja mossa, északon pedig a tapolcai tőzeges mezőség és hegyek határolják. Bárhonnan közeledünk Szigliget felé, a régi vár mindenhonnan szemünk elé tárul. A szigligeti vár egyike azon kevés várainknak, amely a török időkben sohasem hordozta tornyain az oszmán felségjelvényeket. Derék katonái megőrizték függetlenségét 150 éven keresztül. Csak a Habsburg-gyűlölet pusztította el, felrobbantván falait. A Balaton vára megújult és még több látnivalóval várja Önt és családját. Egy kirándulás, egy kiadós séta a gyönyörű panorámáért, egy könnyed nyáresti koncert… és még ezernyi élmény. Jöjjenek és járják körbe, fedezzék fel, barangolják be ezt a csodálatos környezetben fekvő látnivalót és gazdagodjanak egy nem mindennapi élménnyel.
További információ

Tapolca tavasbarlang

A fogadóépületében kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát. 10 terem különleges látnivalói kalauzolnak minket a titokzatos barlangok világában. A gyerekeket kúszóbarlang várja, míg a felnőttek érzékelési képességét „kőtapogató” teszi próbára. Ősföldrajzi festmények engednek bepillantást letűnt korok élővilágába. A térhatású fotók és a film segítségével magunk is föld alatti felfedező utakon járunk. A természet egzotikus művésze, a karsztvíz gyönyörű alakzatokat formál a mészkőből. Dél-Kína toronykarsztjaitól a cseppkövek birodalmán át a tapolcai barlangok törékeny szépségű kristályvilágába jutunk. Láva- és jégbarlang, trópusi őskarszt; megannyi élmény várja itt a vendéget.
További információ

Tapolca malomtó

Mediterrán házaival, a malomépülettel és a tó szépen parkosított környezetével a tapolcai Malom-tó hazánk egyik leghangulatosabb városrésze. Amennyiben Tapolca őslegendáját szándékoznék megalkotni, akkor azt írnám, hogy a város története innen, ezekből a forrásokból ered, és talán nem is járnék messze az igazságtól, hiszen a régészeti kutatások igazolják, hogy a Templomdomb az i. e. 5 évezredtől lakott hely volt és ezen a részen alakult ki a középkor Tapolca központja is.
További információ

rossz időben

Salföldi majorság

A Salföldi major célja, hogy a Balaton-felvidék régi épületei és birtokainak rendezése által alkotott autentikus környezetben mutassa be elsősorban a rackajuhot, a bivalyt, a szürke marhát, a baromfit, a pásztorkutyákat és a lovakat. A Balaton légvonalban három kilométerre található, így a faluszéli gazdaság azoknak is remek alternatíva lehet, akik nem kifejezetten a látnivalók miatt érkeztek a Káli-medencébe. Itt amellett, hogy a negyven lovat számláló ménessel, a pónikkal ismerkedhetünk, évente többször is kutyaversenyekbe is belefuthatunk. Májusban és júniusban például Svéd-, illetve Finnországból is érkeztek ebek, hogy a pásztorkutya terelő bajnokságon megküzdhessenek fajtársaikkal. Ösztönpróba, szépségverseny, családi programok - ezekre lehet számítani minden évben.
További információ

Badacsony hajózás

A Balatoni Hajózási Zrt. sétahajókat indít a badacsonyi hajókikötőből. A kellemes sétahajózás során megcsodálhatja a gyönyörű balatoni panorámát. A sétahajózás keretében hajóink szinte valamennyi kikötőből indulnak, és páratlan élményt nyújtó hajózást követően térnek vissza a kiinduló hajóállomásra.1 órás sétahajózással már tavasztól késő őszig várjuk kedves Utasainkat. A nyári főidényben összesen 17 kikötőből indul sétahajó járatunk, 12 kikötőben a romantikus hangulatú naplementében hajózva, pezsgővel és üdítővel fűszerezzük meg az élményt. A sétahajózás során utasaink megcsodálhatják a Balatont és a part menti látnivalókat egyaránt. Igény esetén, csoportok számára a meghirdetett időpontokon kívül is biztosítjuk sétahajózási szolgáltatásunkat!
További információ

Folly arborétum

Arborétumunk nem egyszerűen egy arborétum a sok közül. Nem különleges cédrusok és ciprusok gyűjteménye, hanem Isten segítségével négy generáció elkötelezett munkája és kitartása. Legyen részese ennek a száz éves családi történetnek! Ismerje meg a százéves cédrusok nyugalmát, a varázslatos balatoni panorámát és kóstolja meg a borainkat, melyeket szakértelemmel és fáradtságos munkával készítettünk Önnek!
További információ

Sümeg vár

A belsőtornyos vár, szabálytalan sokszög alaprajzával, észak-déli tájolásával a síkságból 87 méter magasra kiemelkedő magas Várhegy tetején található. Három nagyobb egységből áll, a külső-, a belső és fellegvárból. A várba gyalogosan lehet felmenni, a régi vártaxi szolgáltatás jelenleg nem üzemel. A külső, majd a belső várkapun belépve jutunk a várudvarra, ahol igazi középkori hangulat fogadja a látogatót, zászlók lengedeznek, ágyúcsövek meredeznek. A jobbra eső Öregtorony a vár legrégebbi része, a csigalépcsőn felkapaszkodva kis vártörténeti kiállítást találunk, a várudvaron egy kovácsműhely, egy középkori konyha, pékműhely, és a belső várudvarból nyíló kínzókamra csábítgatja a mai látogatót. Látogatást tehetünk a várkápolnába, az udvaron kalodában fotózhatjuk egymást és deresre is húzhatjuk kedves barátainkat, családtagjainkat. A legnagyobb élményt a várfalakról nyíló mesés kilátás nyújtja, jól belátjuk az egész erődítményt, és a kis barokk város is térképszerűen terül a lábunk elé. Túlzás nélkül állíthatjuk, a sümegi vár nyújtja hazánkban a legteljesebb középkori várhangulatot.
További információ

Zalaegerszeg élményfürdő

Zalaegerszeg aquaparkja, az AquaCity több mint 6000 m² vízfelülettel és tíz óriáscsúszdával várja a vízi élmények szerelmeseit a strandszezonban. Az AquaCity 7,5 hektár területen, Közép-Európa legnagyobb víztömegével, 6000 m2 vízfelülettel várja a fürdőzőket. Próbálja ki a tíz óriáscsúszda egyikét, vagy akár az összeset. Merüljön el az ország legnagyobb hullámmedencéjében, ringatózzon matraccal vagy anélkül a lassú folyó lágy sodrásán, tegye próbára bátorságát az ugrómedencében, vagy a mászó falon, relaxáljon a jakuzzi medencék valamelyikében, vagy hűtse le magát a strandmedencében.
További információ
icon-2.png
8262 Badacsonylábdihegy, Vízpart 2.GPS: LAT: 46.788954, LON: 17.4750428262 Badacsonylábdihegy, Vízpart 2.+36 87 432 369Recepcio +36 30 442 0724Étterem / Restaurant Mobil: +36 30 622 2632Fax: +36 87 432 369E-mail: balaton@balatoneldoradocamping.huWeb: www.balatoneldoradocamping.hu
icon-3.png
08:00 - 19:00 Email: balaton@balatoneldoradocamping.huTel.: +36 87 432 369Mobil: +36 30 442 0724Fax: +36 87 432 369

© 2022. Minden jog fenntartva. Weboldalt készítette